A Falusi Fortélyok Iskolája (becenevén Fafi) Nagyszékelyben élő emberek kreatív együttműködése.
A falu élményközpontú tanfolyamaink helyszíne, itt fogadunk önkénteseket, itt forgatjuk a kisfilmeket. 

Nagyszékely egy hangulatos Tolna megyei zsákfalu. A völgyekben meghúzódó utcák a múlt század elejének világát őrzik. Szépsége ellenére azonban ez nem egy múzeum, a tornácos parasztházakat egy aktív faluközösség tagjai lakják. A falu egyes portáin zajló programokon fel lehet töltődni, és bele lehet kóstolni az önellátás folyamataiba és tevékenységeibe.

Nálunk lehetőséged nyílik egy mélyebb szinten felfedezni saját természeti lényed, kapcsolódni növénnyel, állattal és a helyi közösséggel.


Tapasztalati tanulás, holisztikus szemlélet


Nálunk a hangsúly a tevékenységek megtapasztalásán és a hozzájuk kapcsolódó technikai finomságok bemutatásán van. Szakértőink tudása a gyakorlatban csiszolódott élesre. Megosztják másokkal azt, amit szenvedélyesen szeretnek csinálni, és támogató figyelemmel segítik, hogy Te is elsajátíthasd a falusi fortélyokat. Így válhatnak élvezetessé és praktikussá az évkör ritmusát követő hétköznapi tevékenységek.

Tevékenységünk elméleti hátterét a permakultúra adja, és sokat merítünk a magyar hagyományokban gyökerező alkalmazkodó gyümölcsészet rendszeréből is. Hogyan lehet ökológiai szemlélettel kialakítani egy élőhelyet, amely egyben az otthonunk? Lehetséges-e ötvözni az archaikus, hagyományőrző mintákat a modern, környezetbarát megoldásokkal? Gyere el hozzánk és találd meg a saját válaszaid e kérdésekre!


Csapatunk


Közreműködők

Kardos Etelka

Permakultúra oktató. Témák: kertészedés, állattartás, erdőkert kialakítás, mélymulcsos rendszerek
Tovább…

Két Torony Nagyszékelyi Faluegylet

A Két Torony Nagyszékelyi Faluegylet a Falusi Fortélyok Iskolája kezdeményezés fő partnere és egyben hivatalos befogadója.

Ez a civil szervezet a falu kulturális és társadalmi életéért tevékenykedik. Közös projektjeink: Pillangófalva – Spkoldalúan képzett emberek a vidék újjáéledéséért, A falu kincsei filmsorozat és értékmegőrző program, Önkéntesség Nagyszékely faluban.Támogatóink